Carregant el mapa...

Organitzat per
Natuurmonumenten

Data/Hora
26/09/2014
10:00 - 13:00

Ubicació
parkeerplaats bij de veerpont

Categories
Sortida / Excursió, Visita guiada

Més informació sobre aquest acte


Tiengemeten is een echt eiland. Het ligt middenin het Haringvliet in de Zuidwestelijke delta. Stap op de pont en maak de oversteek over het Vuile Gat naar Tiengemeten en ervaar hoe schitterend de nieuwe natuur op het eiland is. En je bent niet alleen. Want ieder jaar weer weten tienduizenden vogels Tiengemeten te vinden om uit te rusten, te fourageren of te broeden. Massaal zoeken zilverreigers, lepelaars, eenden en ganzen een plekje in het kommoeras van de Weelde. Dat levert prachtige beelden op. Allerlei rietzangers voelen zich thuis in de ruigte van de Wildernis. En er is volop ruimte op het eiland.

De rust is er oorverdovend. Ook de bever heeft zijn plek gevonden op Tiengemeten. Daar waar het water van het Haringvliet het eiland op stroomt, heeft hij een burcht gebouwd. De gids van Natuurmonumenten kan je er alles over vertellen.

Praktisch

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk vlakbij de pont.

Neem de pont van 10.00 uur in Nieuwendijk (Navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland).

De pont kost 4,50 voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar betalen 3,00. Leden van Natuurmonumenten krijgen 0,50 korting op de pontkosten.

Je kunt een pontkaartje kopen in het Infopunt in de haven van Nieuwendijk.

Of koop je ticket voor de veerpont online via de website. De pont vaart ieder heel uur vanaf Nieuwendijk tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Zorg dat je een half uur voor vertrek van de pont aanwezig bent.

 

Comments are closed.