Cargando mapa ....

Organizado por
Fundació Catalunya - La Pedrera

Fecha / Hora
04/10/2014
10:00 - 16:00

Ubicación
Mon Natura Delta de l'Ebre

Categorías
Excursión / Salidas lúdicas

Contacto
susanna.izquierdo@fcatalunyalapedrera.com


El matí del dissabte 4 d’octubre organitzarem una activitat de voluntariat per la neteja de les antigues salines de la Tancada, uns aiguamolls litorals situats a tocar de la badia dels Alfacs, al Delta de l’Ebre.

La Fundació va adquirir aquest espai per recuperar-ne el seu valor ecològic, ja que es trobava força alterat per l’activitat humana (primer per l’extracció de sal i anys més tard per la instal·lació d’una piscifactoria). Recentment l’espai ha estat restaurat mitjançant un projecte LIFE de la Unió Europea (el projecte LIFE Delta Lagoon) i ha anat recuperant la seva riquesa biològica, essent l’hàbitat de diverses aus com el tèrrit menut, el tèrrit variant, martinets, fotges, ànecs collverds, bernats pescaires, etc… La Fundació, a més, ha aprofitat els edificis existents propers a l’espai per a crear un centre d’interpretació del Delta: MónNatura Delta de l’Ebre.

Amb l’actuació de voluntariat farem una neteja de l’entorn per millorar l’ecosistema, traient escombraries que provenen principalment del mar.

Programa de la jornada:

10:00- Trobada a la recepció de Món Natura Delta.

10:00-10:30- Benvinguda, presentació dels principals valors de l’espai natural i explicació de l’activitat.

10:30-13:30- Activitat

14:00- Dinar-pícnic ofert per la Fundació,

15:30- Visita opcional a l’equipament de MónNatura Delta.

*Cal dur bambes velles o sandàlies d’aigua i banyador, per entrar dins de l’aigua.

Els participants rebreu com a obsequi un abonament anual per a entrar a MónNatura Delta.

Aquesta activitat forma part del Programa “Playas, ríos, voluntariado y custodia del territorio” impulsat pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

 

Comments are closed.