El matí del dissabte 4 d’octubre la Fundació Catalunya- La Pedrera va organitzar una jornada de voluntariat per la neteja de les antigues salines de la Tancada, uns aiguamolls litorals situats a tocar de la badia dels Alfacs, al Delta de l’Ebre. La Fundació va comprar aquest espai per recuperar-ne el seu valor ecològic, ja que es trobava força alterat per l’activitat humana. Recentment l’espai ha estat restaurat mitjançant un projecte LIFE de la Unió Europea (el projecte LIFE Delta Lagoon) i és l’hàbitat de diverses aus com el tèrrit menut, el tèrrit variant, martinets, fotges, ànecs collverds, bernats pescaires, etc…

Durant la jornada de voluntariat, trenta voluntaris, grans i petits, van fer un munt de feina recollint una bona pila de residus, la majoria restes d’activitats humanes que anys enrere es duien a terme a l’espai. En acabar l’activitat, com a agraïment, la Fundació va convidar al grup de voluntaris i voluntàries a dinar a MónNatura Delta i a una visita guiada a aquest equipament.

Aquesta actuació s’ha celebrat en el marc de la Landlifeweek (Setmana Europea de Custòdia del Territori), i ha comptat amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundación Biodiversidad.

En aquest enllaç podreu veure un vídeo de la jornada fet per un dels voluntaris, en Marc Folch.

 

Comments are closed.