Wonen

Lang van huis, geen risico

Een langdurige reis staat voor de deur en terwijl je je koffers inpakt en je bestemming plant, is het ook van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je huis goed voorbereid is op je afwezigheid. Of je nu een wereldreis maakt of voor een aanzienlijke periode weggaat, het treffen van de juiste voorzorgsmaatregelen voor je huis kan gemoedsrust bieden en onverwachte problemen voorkomen. In deze blog delen we waardevolle tips over wat je moet regelen voor je huis voordat je vertrekt. Lees je mee?

Een veilig huis is een geruststellend idee tijdens je reis. Neem de volgende maatregelen om je huis te beveiligen:

Een beveiligingssysteem dat past bij jouw huis

Overweeg de installatie van een alarmsysteem en meld dit aan bij je beveiligingsbedrijf. Zorg ervoor dat het systeem correct werkt voordat je vertrekt. Check dit dus en doe goed onderzoek, begin hier op tijd mee. Een alarmsysteem woning kan namelijk wat tijd en energie kosten voor alles loopt.

Alles op film

Als je beschikt over beveiligingscamera's, controleer dan of ze goed functioneren en toegankelijk zijn via een app op je telefoon. Schaf eventueel een nieuwe beveiligingscamera aan.

Berg belangrijke documenten en waardevolle spullen op een veilige plaats op:

In de kluis

Gebruik een kluis voor waardevolle documenten, sieraden en contant geld. Zorg dat je de code hiervan met niemand deelt.

Belangrijke documenten

Maak kopieën van belangrijke documenten zoals paspoorten, verzekeringspolissen en medische gegevens. Bewaar deze kopieën op een andere locatie of scan ze in en sla ze veilig online op.

Zorg ervoor dat je energie en water goed beheert om onnodige kosten en problemen te voorkomen:

De elektrische apparaten

Trek stekkers van niet-essentiële elektrische apparaten uit het stopcontact om energie te besparen en risico's te minimaliseren. Zo hoef je je hier op reis ook geen enkele zorgen over te maken.

Waterafsluiters

Sluit de watertoevoer naar de wasmachine, vaatwasser en andere apparaten af om lekkages te voorkomen. Je hebt het immers toch niet nodig, dus waarom zou je het open laten staan en een risico nemen?

Post en bezorgingen

Een ophoping van post en pakketten kan wijzen op een leeg huis. Registreer tijdelijk je post en bezorgingen, je kan de post laten afleveren bij een vriend of een buurman. Spreek dit tijdig met die persoon af. Als je elders een vast adres hebt waar je naartoe gaat, kan je ook de post daar naartoe laten sturen en zo alles nog steeds in handen krijgen, ook als je weg bent van je eigen huis.