Wonen

Vind de juiste duo rolgordijnen voor in huis

Ben je op zoek naar stijlvolle raamdecoratie? Dan zit je goed met duo rolgordijnen voor in huis. Deze gordijnen zijn voordelig om meerdere redenen. Je kunt zelf bepalen hoe licht of donker het is in de kamer. Ze zien er mooi uit en zijn makkelijk in gebruik. In deze blog vind je een handig stappenplan om de juiste duo rolgordijnen afgestemd op jouw voorkeuren te bestellen.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Een duo rolgordijn werkt hetzelfde als een ‘gewoon’ rolgordijn, maar is veelzijdiger. Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof die over elkaar heen kunnen bewegen. De ene laag stof is transparant en de andere laag verduisterend. Je kunt deze lagen afzonderlijk van elkaar gebruiken. Zo bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy in huis.

De beste duo rolgordijnen in 5 snelle stappen 

Hieronder vind je een uitleg in 5 praktische stappen:

#1 Meet de maten op in alle ruimtes

Het belangrijkste is weten hoe lang en breed de duo rolgordijnen moeten zijn. Heb je genoeg aan een standaard maat of zoek je juist een duo rolgordijn verduisterend op maat? Bij een specialist in rolgordijnen vind je standaard maten, maar ook heb je de optie om gordijnen te laten maken. Bij Hewo kan dit zelfs tot een breedte van 3 meter. 

#2 Zoek de juiste stijl of kleur uit

Na het bepalen van de juiste maat, kun je de kleur of stijl kiezen die bij jou past. Wat vind je mooi en hoe ziet je interieur er nu uit? Stem daar de stijl van de duo rolgordijnen op af, zodat het samen een mooi geheel vormt. 

#3 Bepaal je bedieningsmechanisme

Kies je voor een klassieke ketting of trekkoord wil je de rolgordijnen liever bedienen met een elektrische motor? Het kan allemaal. De mogelijkheid om de gordijnen te bedienen vanuit een app bestaat ook. Bespreek dit met de specialist in rolgordijnen en kijk wat voor jou mogelijk is.

#4 Bestel samples of ga langs in de showroom

Heb je een beeld van de maten, stijlen en een bijbehorend budget in gedachten? Vraag dan samples op via een online specialist in duo rolgordijnen. Of ga langs in de showroom en kijk wat bij jouw interieur past.

#5 Vraag een offerte aan

Wil je precies weten wat de kosten zijn van duo rolgordijnen bij jou in huis? Vraag dan een offerte aan of kom langs in onze showroom. Onze specialisten helpen je graag.