Algemeen

Waarom zakelijk leasen een slimme zet is voor je team

Voor menig ondernemer of manager is de mobiliteit van het team een essentieel onderdeel van het bedrijfsproces. Met zakelijk leasen via https://lease.auto kan jouw team altijd beschikken over betrouwbare en moderne auto’s, zonder dat je zelf grote investeringen hoeft te doen. Maar wat maakt zakelijk leasen nu zo aantrekkelijk en waarom zou je als bedrijf hiervoor kiezen in plaats van kopen?

Zakelijk leasen biedt namelijk heel wat financiële voordelen. Denk aan het behouden van werkkapitaal omdat je niet in één keer een groot bedrag kwijt bent aan de aanschaf van een auto. Daarnaast zijn de leasekosten fiscaal aftrekbaar en hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten voor onderhoud of reparatie. En met de opkomst van elektrische auto’s zijn er ook nog eens fiscale voordelen zoals lagere bijtelling.

Bovendien is het gemak en de flexibiliteit die zakelijk leasen biedt niet te onderschatten. Je team kan altijd de weg op met een auto die voldoet aan de nieuwste veiligheids- en milieunormen. En zeg nou zelf, het rijden in een nieuwe of bijna nieuwe, representatieve auto draagt toch ook bij aan een professioneel imago naar klanten toe?

Financiële voordelen op een rij

Als we dieper ingaan op de financiële voordelen, zien we dat bij lease.auto je maandelijks een vast bedrag betaalt waar alles in zit: verzekering, belasting, onderhoud en vaak ook vervangend vervoer bij pech. Hierdoor kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan. Bovendien kun je door te leasen makkelijker inspelen op groei of krimp van je team; je past het aantal auto’s aan naar de actuele behoefte.

Verder kan zakelijk leasen via lease.auto cashflow-voordelen opleveren omdat je geen grote investering vooraf hoeft te doen. Dit kapitaal kun je vervolgens investeren in andere bedrijfsactiviteiten die meer rendement opleveren. En laten we niet vergeten dat de btw op de aanschaf en onderhoudskosten volledig aftrekbaar is, wat direct effect heeft op de winstgevendheid.

Flexibiliteit en gemak

De flexibiliteit van leasecontracten is ook iets om over naar huis te schrijven. Met verschillende looptijden en kilometrages kun je het contract helemaal afstemmen op wat je nodig hebt. Verandert er iets binnen je onderneming? Dan pas je het leasecontract eenvoudig aan. Zo wordt mobiliteit echt maatwerk.

Het gemak van zakelijk leasen is eveneens een groot pluspunt. Geen gedoe met het verkopen van oude auto’s of onverwachte reparatiekosten; alles wordt voor je geregeld. Dat betekent minder administratie en meer tijd voor ondernemen. Het enige waar je als bestuurder nog aan moet denken is het tanken of opladen van de auto.

Hoe kies je de perfecte leaseauto voor je team

Het kiezen van de perfecte leaseauto voor je team kan soms voelen als het vinden van een speld in een hooiberg. Er zijn zoveel modellen, opties en pakketten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is het belangrijk om goed na te denken over welke auto het beste past bij jouw bedrijf en werknemers.

Begin met het in kaart brengen van de behoeften en wensen. Hoeveel kilometers gaan jullie rijden? Welk type auto past bij het imago dat je wilt uitstralen? En welke technische specificaties zijn belangrijk voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Denk hierbij ook aan praktische zaken zoals laadruimte of trekkracht.

Behoeften en wensen in kaart brengen

Het bepalen van behoeften gaat verder dan alleen praktische overwegingen. Denk ook aan comfort voor lange ritten, zuinigheid en duurzaamheid – steeds meer bedrijven kiezen bewust voor milieuvriendelijke opties zoals hybride of volledig elektrische auto’s.

Daarnaast speelt natuurlijk het budget een rol. Op lease.auto kun je eenvoudig verschillende opties vergelijken om zo tot een keuze te komen die financieel aantrekkelijk is zonder in te leveren op kwaliteit en uitstraling.

De stappen naar je eerste zakelijke leaseauto

Heb je besloten dat zakelijk leasen iets voor jouw bedrijf is? Dan is het tijd om de stappen te nemen richting je eerste leaseauto. Hoewel dit proces voor iedereen anders kan zijn, zijn er wel algemene stappen die genomen moeten worden om tot een succesvolle leaseovereenkomst te komen.

Het begint allemaal met het bepalen van de behoefte: hoeveel auto’s heb je nodig, wat voor soort auto’s en wat is het budget? Vervolgens ga je op zoek naar aanbieders die kunnen voldoen aan deze behoeften. Websites zoals lease.auto bieden hier een uitkomst door verschillende leaseopties transparant te vergelijken.

Veelgemaakte fouten bij het leasen van een auto voor je team (en hoe je deze kunt vermijden)

Bij het leasen van een auto kunnen er foutjes insluipen die later voor hoofdbrekens kunnen zorgen. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld niet goed nadenken over het aantal te rijden kilometers per jaar; dit kan resulteren in hoge extra kosten bij overschrijding van de limiet.

Een andere valkuil is geen rekening houden met toekomstige groei of krimp van het bedrijf. Flexibele leasecontracten kunnen hier een oplossing bieden, dus let hier goed op bij het afsluiten van een contract. Bovendien kan het overslaan van kleine lettertjes in contractvoorwaarden later verrassingen opleveren – neem dus altijd de tijd om deze goed door te lezen.

Succesvol zakelijk leasen: tips en tricks

Zakelijk leasen hoeft niet ingewikkeld te zijn als je maar weet waarop te letten. Een goede tip is om altijd meerdere offertes naast elkaar te leggen en niet alleen naar prijs, maar ook naar servicevoorwaarden en flexibiliteit te kijken.

Nog een tip: denk aan toekomstige ontwikkelingen in mobiliteit. Elektrisch rijden wordt steeds populairder, dus informeer naar mogelijkheden binnen elektrische leasing of hybride modellen om ook op lange termijn kosten te besparen én milieubewust bezig te zijn.